Miten pukeutua kuntosalille?

Kuntosalille voit pukeutua liikuntaan soveltuvaan rentoon asuun esim. verryttelyasuun, collegeasuun tai vaikka shortseihin ja T-paitaan. Lisäksi mukana on hyvä olla sisäjalkineet, joissa vaaleat pohjat sekä pieni pyyhe, hikipyyhe. Hikipyyhkeitä saa tarvittaessa hankkia kuntoklubilta.

Mitä pitää ottaa salille mukaan?

Ota salille mukaan sisäliikuntakengät, juomapullo, mukavat urheiluvaatteet, hikipyyhe ja aimo annos reipasta mieltä! Oikealla asenteella pääsee jo pitkälle. Kerro kuntosalille tullessasi, että olet salilla ensimmäistä kertaa, jotta henkilökunta voi neuvoa sinua laitteiden käytössä.

Kannattaako mennä kuntosalille?

– Hyväkuntoisena kuormitusta ja stressiä sietää paremmin. Aerobinen ja palauttava liikunta, kuten kävely, pyöräily ja uinti, vilkastuttaa verenkiertoa ja nopeuttaa aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineet poistuvat paremmin elimistöstä. Lihakset rentoutuvat, olo virkistyy ja pysyy paremmin kunnossa.

Kannattaako salilla käyttää kenkiä?

Kuntosalilla voi treenata monella eri tapaa, jolloin yhdenlaiset treenikengät eivät sovi kaikille. Tärkeintä on kuitenkin hyvä tuki ja kengän sopivuus omaan treenimuotoon. Kuntosalille sopivat parhaiten sellaiset kengät, joissa on tasainen pohja.

Mitä laittaa päälle salille?

Mitä mukaan kuntosalille?

 • Puhtaat treenivaatteet.
 • Jalkapohjaa tukevat treenilenkkitossut sisäkäyttöön.
 • Suljettava vesipullo.
 • Pieni pyyhe, jolla voi pyyhkiä hikeä ja pitää penkillä pään takana.
 • Treenihanskat paremman otteen saamiseksi ja kovettumien ehkäisemiseksi.

Onko pakko mennä salille?

Usein kysytään, onko pakko mennä kuntosalille, jotta saisi itselleen lihaskuntotreenin parhaat hyödyt, eli lihasmassan ja aineenvaihdunnan ylläpidon laihdutuksen aikana sekä parantuneen lihasvoiman toimintakyvyn. Tämä ei kuitenkaan riipu oikeastaan lainkaan siitä, missä treenataan.

Mitä kaikkea salille mukaan?

Yleisiä neuvoja kuntosalille:

 • Jätä ulkokengät niille tarkoitettuun tilaan.
 • Älä varaile laitteita pyyhkeellä tai muulla tavaralla.
 • Laita käytetyt painot paikoilleen.
 • Pyyhi hiki penkeistä, kun lopetat liikkeen.
 • Älä jää lukemaan lehtiä tai puhumaan puhelimeen laitteissa.
 • Älä heittele painoja.

Miten usein kuntosalille?

Riittääkö 2–3 treeniä viikossa vai kannattaako tahtia tiivistää? Perinteisesti tutkimusyhteenvedoissa suositellaan treeniä samalle lihasryhmälle 2–3 kertaa viikossa. Tämä on loogista, sillä lihas tarvitsee myös palautumisaikaa harjoituksesta. Kehitys tapahtuu aina levossa, ei treenin aikana.

Mistä motivaatio kuntosalille?

Katso peiliin, oletko tyytyväinen kehoosi? Treeni tuo tuloksia, ja kehonmuutos motivoi pysymään salilla. Jos et ole tyytyväinen kroppaasi, älä harmittele peilin edessä ja peitä itseäsi vaatteilla, vaan tee asialle jotain! Jos olet tyytyväinen kroppaasi, hienoa!

Onko Lahdessa ilotulitus?

Lahti ei järjestä uudenvuoden ilotulitusta kokoontumisrajoitusten takia.

Miten valmistautua salille?

Kuntosalille saapuminen ei vaadi erityistä valmistautumista. Ruokailu on hyvä tehdä viimeistään 2 tuntia ennen kuntosalille saapumista. Jotta jaksat paremmin ja saat harjoituksesta kaiken hyödyn irti, pieni välipala voi olla hyvä nauttia noin 15–30 minuuttia ennen kuntosalia.

Mitä ottaa salille?

Ota salille mukaan sisäliikuntakengät, juomapullo, mukavat urheiluvaatteet, hikipyyhe ja aimo annos reipasta mieltä! Oikealla asenteella pääsee jo pitkälle. Kerro kuntosalille tullessasi, että olet salilla ensimmäistä kertaa, jotta henkilökunta voi neuvoa sinua laitteiden käytössä.

Mitä hyötyä salilla käymisestä on?

Salitreeni edistää terveyttä. Voimaharjoittelu myös laskee verenpainetta, kolesteroliarvot kohenevat, sokeriaineenvaihdunta paranee ja luusto vahvistuu. Vaikutukset ovat samankaltaisia, mutta aavistuksen verran pienempiä, mitä kestävyystreenillä saa aikaan.

Jätä kommentti