Saako kipeää lihasta venyttää?

Kipeää lihasta ei pidä venyttää. Kipu tarkoittaa, että lihas on vaurioitunut, ja venyttäminen voi pahentaa vaurioita. Kipeän lihaksen voi kuitenkin kevyesti hieroa.

Saako kipeitä lihaksia venytellä?

Kipeitä lihaksia voi venytellä kevyesti, jolloin kipu voi helpottaa. Lihasten venyttely auttaa myös säilyttämään lihastasapainoa.

Saako kipeitä lihaksia hieroa?

Voit hieroa kipeytyneitä lihaksia kivun lievittämiseksi. Tee mieluummin pumppausliikkeitä kuin pitkiä venytyksiä. Lihaskuntoharjoittelu saa lihaksen supistumaan, joten venyttelyllä palautetaan lihas takaisin lepopituuteensa ja ylläpidetään näin lihastasapainoa. Voit myös hieroa kipeytyneitä lihaksia kevyesti.

Miten välttää lihaskipu?

Lihaskipu on yleensä seurausta siitä, että lihakset ovat rasituksessa tai ovat ylikunnossa. Säännöllinen liikunta ja sopivan maltillinen aloittaminen treeniin ovat tärkeimpiä keinoja lihaskivun ehkäisemisessä. Proteiinia ja hiilihydraattia sisältävä palautumisjuoma saattaa myös vähentää hieman lihasten kipeytymistä treenin jälkeen. Pulahdukset kylmään veteen treenin jälkeen ovat myös hyvä tapa ehkäistä lihaskipua.

Mikä auttaa DOMS?

On olemassa muutamia asioita, jotka voivat auttaa lievittämään DOMS:n aiheuttamaa kipua, kuten:

-Tulehduskipulääkkeiden, kuten ibuprofeenin, ottaminen ilman reseptiä.

-Lämpötyynyn tai jääpakkauksen käyttäminen kyseisellä alueella.

-Kylpeminen lämpimässä kylvyssä

-Vaurioituneen lihaksen hellävarainen venyttely.

-hieronta

Mikä auttaa jalkojen Lihaskipuun?

Lihaskipuun auttaa parhaiten perusteellinen lämmittely sekä kevyt liikunta, kuten kävely. Hieronta voi myös helpottaa kipua. Jos kipu haittaa yöunta, avuksi voi ottaa kipulääkettä tai kipugeeliä.

Mistä DOMS johtuu?

Viivästyneen lihaskivun syitä ei tunneta tarkasti, mutta sen ajatellaan johtuvan lihasten mikrovaurioiden aiheuttamasta tulehdustilasta. Se saa vapaat hermopäätteet aktivoitumaan synnyttäen paikallisen kivun ja lihasväsymyksen tuntemuksen.

Mitä tehdä jos reidet on kipeät?

Jos reidet ovat kipeät, voi auttaa kevyt venyttely tai lihasten hieronta. Pumppaavia liikkeitä tehdessä lihakset supistuvat, joten venyttelyllä pyritään palauttamaan ne takaisin lepopituuteensa ja näin säilyttämään lihastasapaino. Kipeitä lihaksia voi myös kevyesti hieroa.

Jätä kommentti